Bijzondere samenwerkingen

In de afgelopen jaren heeft Galerie Annemiek Punt meerdere museale tentoonstellingen georganiseerd met kunstwerken van diverse gevestigde glaskunstenaars, onder wie Frank van den Ham, Mieke Groot, Richard Price, Mari Meszaros, Maurice La Rooy, John Burton, Rachel Daeng Ngalle en  Willem van Oijen. Duizenden geïnteresseerden hebben deze bijzondere tentoonstellingen bezocht.

Een artistieke samenwerking: Annemiek Punt en George Struikelblok
Uit de meest recente tentoonstelling is een bijzondere artistieke samenwerking ontstaan, tussen Annemiek Punt en George Struikelblok. Struikelblok is één van Suriname’s bekendste beeldend kunstenaars. Hij maakt originele en unieke schilderkunstwerken die tot levensgrote afmetingen kunnen bereiken. Op totaal eigen wijze schilderen Annemiek en George beiden in hun eigen beeldtaal, maar met eenzelfde expressie. De schilderkunstwerken van beide kunstenaars bevatten indrukwekkende kleuren,  dynamiek en snelheid. Dit heeft er zelfs toe geleid dat ze -bij hoge uitzondering- voor een tentoonstelling sámen een schilderkunstwerk hebben gemaakt.

Hieronder vindt u een impressie van de schilderkunstwerken van Annemiek Punt en George Struikelblok.

Annemiek Punt

Schilderkunst van Annemiek Punt | Atelier Galerie Annemiek Punt in Ootmarsum, Glaskunst en SchilderkunstSchilderkunst van Annemiek Punt | Atelier Galerie Annemiek Punt in Ootmarsum, Glaskunst en Schilderkunst


George Struikelblok 

Hij begint zijn kunstopleiding aan de Nola Hatterman Kunstacademie in Suriname. In 1997 vervolgt hij de opleiding aan het ‘Edna Manley College for the Visual and Performing Arts‘ in Jamaica. De twee jaar in Jamaica zijn cruciaal voor de ontwikkeling van zijn werk en thema’s. Hij neemt deel aan vele nationale en internationale tentoonstellingen en in 2006 opent hij zijn eigen werk- en expositieruimte in Paramaribo.