Ontdek de Galerieën van Kunststadje Ootmarsum

Ootmarsum, vaak beschreven als het kunststadje van het Oosten, is niet alleen een van rijkswege beschermd stadsgezicht maar ook een levendige hub voor kunstliefhebbers. Dit historische stadje in Twente herbergt talrijke galerieën en is een trekpleister voor kunstenaars en kunstminnaars. De charmante kinderkopjes en kronkelende straten verbinden de oude gebouwen van historische waarde, wat een schilderachtige achtergrond biedt voor de vele galerieën die hier te vinden zijn. Er is veel te doen in Ootmarsum en de omgeving.

KUNST IN OOTMARSUM – EEN JAARLIJKS HIGHLIGHT

Elk jaar in augustus transformeert het centrum van Ootmarsum zich in een openluchtgalerie tijdens het evenement Kunst in Ootmarsum. Meer dan 200 kunstenaars uit zowel binnen- als buitenland presenteren hier hun werk, wat bezoekers een unieke kans biedt om een breed scala aan creaties te ontdekken, rechtstreeks van de kunstenaars. Of je nu op zoek bent naar hedendaagse kunst, sculpturen, schilderijen of ambachtelijke werken, je vindt het allemaal tijdens dit jaarlijkse evenement in Ootmarsum.

Bezoek Ootmarsum: Een Must voor Elke Kunstliefhebber

Plan je bezoek aan Ootmarsum voor een culturele ervaring die je niet snel zult vergeten. Of je nu interesse hebt in de lokale kunstscene, het erfgoed wilt verkennen of gewoon wilt genieten van de unieke sfeer van een historisch Nederlands stadje, Ootmarsum verwelkomt je met open armen en kunstzinnige verrassingen op elke hoek.

De straten van Ootmarsum
Eén van de charmante straatjes in het stadje Ootmarsum.
Detail kunstwerk voor het Carmel College - Glaskunst van Annemiek Punt in Ootmarsum

Meld je aan voor onze nieuwsbrief